På Restaurangsafari genom Antibes
- 23 apr. 2018
- 2 min läsning
Uppdaterat: 1 maj 2018
De senaste säsongerna har vi ätit oss igenom en hel del ställen i Antibes. Det mesta är ganska trevligt och gott, men del ställen har utmärkt sig på ett eller annat sätt och förtjänar att lyftas fram lite extra.
Är man ute efter riktigt "fine dine" så har vi testat två ställen:
Le Figuier de saint Esprit, http://www.restaurant-figuier-saint-esprit.com/ är en äkta Michelinkrog med den kända kocken Christian Morisset i spetsen. Om jag ska vara helt ärlig så kände jag att det var mycket just det det hela gick ut på. Från den fina matsalen kunde man följa den kända kocken i köket på en TV monitor när han arbetade. När kvällen började lida mot sitt slut så stod han plötsligt vid vårt bord med sina tvinnade mustascher och frågade på franska hur allt var Det kändes lite som ett spektakel och jag och mina väninnor fick kämpa för att inte dö i ett skrattanfall. Skall jag vara helt ärlig så motsvarade inte riktigt deras avsmakningsmeny mina förväntningar. Det kändes lite som personalen förlorade lite intresset för oss när vi inte beställde "Mustaschens" dyra signaturrätt. Men det var helt klart en upplevelse att sitta under det fina olivträdet.
Däremot har samma gäng käkat "fine dine" på Le Vauban, http://www.levauban.fr/
Här var en avsmakningsmeny extremt prisvärd. Det skulle ingå 4 rätter men det stacks in små spännande saker emellan hel tiden. Tror vi var uppe 8 happenings innan kvällen var över. Vinpaketet var generöst och vi vinglade mycket nöjda hemåt. Modern god mat. Lite stel matsal, så ta inte med några otåliga barn...
Vi har två nya favoriter i Antibes:
Entre2Vins, https://www.facebook.com/Entre2Vins/ är svårslaget. Känns som ett vinbibliotek när man kommer in. Maten är rustik och god. Personalen är entusiastisk över sina viner. Man behöver inte vara orolig för priset. Vi låter killen hälla upp det han tycker passar - och vi har inte känts oss lurade på priset för notan. Det är plus om man kan lite franska här för man kan för bra info om viner mm.
Le Comptoir, http://le-comptoir-de-la-tourraque.wysifeed.fr/. här är godaste maten i Antibes enligt sonen. Känns spännande modernt men ändå franskt. Anka på höjden, tonfisk, goda efterrätter. Vinförslag per glas. Allt till ett rimligt menypris på ca 30 EUR för tre rätter. Även här ett plus om man kan lite franska... Men det går bra att bara dra till med något och chansa från menyn. Det gjorde vi och allt smakade supergott.
Våra vardagsfavoriter...
Vandra ut till Plage Garoupe och sätt er på restaurangen vid strandkanten och beställ in fisk eller sallad på Rocher, Plage Garoupe. Kan inte bli mer semesterkänsla än så.
Brasseri Pimms, http://pimms.cabanova.com/, i hjärtat av Gamla Antibes är en klassiker hela dagen. Dagens lunch, fika, vin, öl milkshake funkar dagen runt.
På kvällen går vi ofta till "familjerestaurangen" Village, https://www.tripadvisor.se/Restaurant_Review-g187217-d2468841-Reviews-Le_Village-Antibes_French_Riviera_Cote_d_Azur_Provence_Alpes_Cote_d_Azur.html
Kanske inte så spännande, men klassiskt, trevligt och prisvärt!
Vi har så mycket kvar att upptäcka..
Nästa försök blir nog Cafe Milano, http://www.cafemilano-antibes.com/

Av flera personer omnämnt som Antibes bästa restaurang. Måste utforskas närmare!
Comments