top of page

Två mat & vin- "nördar" på grönbete...

  • 16 aug. 2021
  • 2 min läsning

Efter en lång period av frånvaro är vi äntligen tillbaka i Antibes. Känslan är obeskrivbar, man får nypa sig själv i armen för att förstå att nu händer det. Sommarens resa är utan våra ungdomar - vilket man kan tycka är tråkigt - men också lämnar utrymme för oss att leva ut vårt uppdämda behov av mat och vin från nya och gamla favoriter i Antibes. Sagt och gjort vi gick igång direkt för det fanns ingen tid att spilla.

Först ut var en för oss ny bekantskap, Chez Lulu. Så bra det kan bli med lite nya influenser. Här hittar man ett ställe med tjej som har ett tydligt koncept; bio, lokalt och hemlagat. Detta med en bra kombo av god vinkunskap. Härliga sittplatser i den lugna gränden i gamla Antibes. Vi lät oss mer än villigt dras med i den obligatoriska trerättersmenyn som erbjöds. Faktiskt lite skönt att slippa alla dessa val - bara att åka med! Tummen upp för Lulu!



Följande två kvällar gick åt till att återbesöka våra två vinbarer som vi alltid har på programmet.

Först ut den otroligt sympatiska Jeanne i gamla stan. Få sittplatser, härlig miljö med vin staplade längs väggarna. Jeanne har ett mycket bra vinkännade och introducerar en gärna engagerat att välja rätt flaska eller glas. Maten här är faktiskt även det ett stort nöja. Spännande, lokalt och personligt. Man är garanterat inte ledsen eller hungrig när man lämnar Jeanne...




För att kvällen därpå följa upp med vår andra favorit "Entre2vins"...

Här är gött att vara. Även om maten definitivt är bra här - så är det trots allt vinet som står i fokus.

Ger man den engagerade ägaren här en utmaning på vad man söker för vin - så tar han gärna den. Funderar en stund letar i hyllor och skåp och återkommer med det klassiska "I have an idea..." Här beställer man viner per glas eller flaska baserat på hans rekommendationer. Det är en bonus att kunna känna att man inte blir ruinerad - ett glas har aldrig kostat mer än 8 euro. Den här gången utmanade vi honom med att önska ett vin som var som en dessert. Han funderade, letade och "fick en ide" och kom tillbaka med ett vin som var bättre än den bästa dessert. Kan fortfarande få fram smaken av jordgubb i smakminnet...



Sist men inte minst på vår önskelista var ett besök på den klassiska fisk &skaldjursrestaurangen i vårt område Ilette.

En riktig klassiker som året runt levererar fisk och skaldjur på bästa tänkbara sätt. Här står tiden stilla, så här har det alltid varit - och så här kommer det fortsätta att vara. Med all rätt - varför ändra på ett vinnande koncept. Det finns faktiskt väldigt prisvärda menyer att hålla sig till om man vill hålla koll på kostnaderna. Hit går man inte för vinet - utan för att äta utmärkt fisk och skaldjur i en klassisk miljö. Den här gången överraskade dock efterrätten mig... En Café Gourmand som inte går att förhandla bort framöver!



Så även om vi saknade våra ungdomar - så var vi i smyg rätt nöjda med vårt grönbete bland nya & gamla favoriter i Antibes. Det finns fortsatt utrymme för fler vändor, det är jag övertygad om.



Kommentare


© 2018 by Anna Johansson @tillantibes

  • Facebook Basic Black

Vår lägenhet ligger i den levande stadsdelen Ilette i Antibes.

Vid stranden och bara ett stenkast från den gamla staden.

bottom of page